Nieuwjaarsreceptie en Winterkoninkje 2023

WK openingZondag 29 januari was het dan zover. Na drie jaar konden wij dan eindelijk weer gezamenlijk onze nieuwjaarsreceptie houden en schietkwaliteiten meten om tot een nieuwe winterkoning te komen.

Eigenlijk twee weken later dan wij initieel gepland hadden, verzamelden wij ons bij de Arnhemse Schietvereniging (ASV) de Roos. Veel leden en aspirant-leden hadden gehoor gegeven aan de uitnodiging. De opkomst was ruim boven de 30 schutters en schutsters! In de vernieuwde voormalige bierbrouwerij heette de voorzitter de aanwezigen een hartelijk welkom maar vroeg ook gelijk om een moment van stilte om trouw lid Ad van Wordragen en zijn vrouw te herinneren. Zij zijn in juni vorig jaar overleden.

 

WK AnnetteHierna bedankt de voorzitter Fred Geevers en Meindert Rudolphi uitvoerig voor hun inspanningen om oude schuttersvideo’s uit de periode 1991 – 2000 om te zetten naar DVD. Hiermee is ook dit stukje erfgoed van de Schutterij beschikbaar gemaakt voor de toekomst. Na het memoreren van de Gildedag van het St. Maartens Gilde op 29 mei 2023 (alle leden zijn uitgenodigd maar opgave graag via de Schutterij) gaf de voorzitter het woord aan Jos Baars, de voorzitter van ASV de Roos. Deze stelde zijn team voor en gaf uitleg over de schietcompetitie en de spelregels.

 

WK Arjan prijs 1WK Elke prijs 1Hierna barstte het gevecht los. Er waren drie competitiegroepen gecreëerd. Eén groep met leden die voor de titel van Winterkoninkje streden, een groep met aspirant-leden die voor een schitterend vogelhuisje streden (aangeboden door de stichting RECAP) en onze jeugd die voor de jeugdwisseltrofee streden.

Na 2 ½ uur schieten vanaf drie schietpunten waren de winnaars bekend. Bij de leden was Marco Bakker de beste, bij de aspirant leden Arjan Pomp en bij de jeugd wist Elke van den Broek haar eerste plaats te prolongeren.

Een oplettende lezer zal zien dat de jeugd iedereen overtreft of op de hielen zit!

 

Leden

 

Aspirant-leden

 

Jeugd

 

# 1

Marco Bakker

49

Arjan Pomp

47

Elke van den Broek

48

# 2

Annerike van Aerssen

48

Maarten van Til

45

Kaylee Schipper Van Veldhoven

46

# 3

René Bussink

47

Annette Verbraak

45

Marnik Broecks

45

Na een vrolijke prijsuitreiking sloot de voorzitter af. Mensen die nog wilden, konden in de catacomben van de brouwerij helemaal los gaan met handvuurwapens die Jos beschikbaar had gesteld. Al met al, wederom een zeer geslaagde dag.

Wilt u van deze dag meer foto’s zien, klik dan hier.

Marco.