• Treurig nieuws, overlijden Peter van Emst

  Met verdriet hebben wij van Benny Bourgonje, Oldeman schrijver St. Maartensgilde Epe, bericht ontvangen dat Peter van Emst afgelopen zaterdag rond 10.00 uur is overleden.

  Ook voor onze Schutterij is Peter van Emst een goede vriend. Steevast ondersteunde hij, samen met andere leden van het St. Maartensgilde, het kruisboogschieten tijdens ons Schuttersfeest.

  Omdat de familie aangeeft het afscheid te willen voltrekken in besloten kring samen met de Gildebroeders van het St. Maartensgilde zal het bestuur, namens alle leden van de Schutterij, een rouwkaart sturen.

  Het staat u natuurlijk echter helemaal vrij om zelf donderdagavond het condoleanceregister te tekenen in Epe, indien u dat wenst. Zie hiervoor bijgevoegde rouwadvertentie over het overlijden van Peter.

  Met treurige Schuttersgroet,

  Namens het bestuur,

  Marco Bakker voorzitter

 • Een vochtig uitje: kleiduivenschieten

  Op een ietwat druilerige zaterdagmiddag zijn 14 schutters in de regen afgereisd naar Ruurlo voor een vermakelijk uitje om te gaan kleiduivenschieten. Één was de overwinnaar met 16 treffers. Joop onze terracotta koning van 2023!

 • De schutterij gaat Kleiduivenschieten

  Waarde leden,

  Het bestuur van schutterij heeft een leuke najaarsactiviteit bedacht om samen met onze leden, jeugdleden en introducees te gaan doen. We gaan kleiduivenschieten!

  Wij nodigen alle leden, introducees en kinderen die groot genoeg zijn (vanaf 12 á 13 jaar, afhankelijk van het postuur) uit om deel te nemen aan deze enerverende activiteit.

  Deze staat gepland op:

  Wanneer: Zaterdag 4 november om 13:00

  Waar: Kleiduivenschietbaan ‘t Ruurlose Broek, aan de Groenloseweg 57 in Ruurlo

  Er is een mogelijkheid tot carpoolen, om 12.00 verzamelen we bij de parkeerplaats van het Oolgaardthuis.

  Bij aankomst krijgen we een geweer aangemeten en de nodige attributen om met dit geweer te schieten, daarna gaan we naar de schietbaan. Wij schieten op deze dag met geweer op 25 kleiduiven van 5 verschillende types. Dit alles onder begeleiding van een instructeur. Afhankelijk van de groepsgrootte zijn we zo’n anderhalf tot twee uur buiten.

  Wij hopen op een grote opkomst bij dit evenement de kosten zijn €30.00 voor leden en hun kinderen, €35,00 voor introducees

  Meldt u vóór 27 oktober aan via bestuur@clingelbeeck.nl

  Met vriendelijke groet,

  Marco Bakker,

  voorzitter van de Schutterij van de Clingelbeeck.

 • Op bezoek bij het St. Maartensgilde in Epe

  Donderdagavond 21 september is een kleine delegatie van het bestuur afgereisd naar Epe alwaar zij het Koningschieten van het St. Maartensgilde hebben bijgewoond. Zelfs op zijn 86-jarige leeftijd wist Jo van der Sloot de papagaay nog te bedwingen. Onze voorzitter, tweevoudig koning en meervoudig winterkoning was het schieten gelukkig ook nog niet verleerd. Hij keerde terug met de kop van de papagaay en wist zo de eer van onze Schutterij hoog te houden.

 • Airborne herdenking Arnhem-West

  Onze Schutterskoning Gerard Hoogland heeft samen met bestuursvoorzitter Marco Bakker een krans gelegd bij de herdenking van de gevallenen tijdens operatie “Market Garden” in Arnhem-West. Bij deze herdenking op het plein aan de Nassaustraat in Lombok waren ook de zoon en kleinzoon van generaal Urquhart aanwezig. Onder grote publieke belangstelling zijn een aantal sprekers ingegaan op het niet vanzelfsprekend zijn van vrijheid, ook was er een ooggetuigenverslag van de gewelddadigheden die zich in onze stad hebben plaatsgevonden.

  De schutterij heeft zijn bijdrage gegeven aan deze indrukwekkende herdenking mede door het plaatsen van een super mooi bloemstuk gesponsord door “de bloemenwinkel” uit Klarendal. (https://debloemenwinkelarnhem.nl/)

  Foto’s gemaakt door Peter Jetten, Edwin Buisman en Tineke van ’t Hof van KOVOM (www.kovom.nl)

 • We hebben een nieuwe Koning!

  De Schutterij van de Clingelbeeck heeft op 27 september na een lange sessie van ongeveer 450 schoten(!) op het lijf van de Papagaai een nieuwe Koning: Gerard Hoogland! Hieronder een collage.

 • Een gezellige High Tea bij Meindert en Elsbeth

  Afgelopen weekeinde was er in de tuin van Elsbeth en Meindert Rudolphi een gezellige High Tea georganiseerd. Veel lekkere baksels, een heerlijk zonnetje en natuurlijk verschillende soorten lekkere Thee zorgden voor een aangename middag! Een impressie in de galerij

 • Een opknapbeurt voor ons buurthuisje

  Na een aantal jaar dankbaar gebruik van ons buurthuisje werd het tijd om onderhoud te plegen, het keukenblok is vervangen en de vloeren zijn geschilderd met betonverf! Een mooie verbetering van ons huisje!