• De jaarlijkse High Tea komt eraan.

  Op zondag 9 juni organiseren wij ons jaarlijkse High Tea. Deze keer verwelkomen we jullie graag bij ons buurthuisje. Ook dit jaar is er weer gezelligheid en zal onze Theesommelier Edwin Buisman Ons voorzien van de nodige exotische theesoorten.

  Daarnaast is er natuurlijk ook een kans op een mooie prijs die ook dit jaar wordt uitgereikt aan het mooiste baksel.

  Wij hopen op mooi weer, heerlijke baksels en veel gezelligheid. Tot zondag 9 juni!

  Namens het bestuur,

  Hugo Willeumier,

  voorzitter.

 • Een nieuwe voorzitter bij de ALV 2024

  Dit jaar stond de algemene ledenvergadering van onze schutterij in het afscheid van Marco Bakker en de installatie van Hugo Willeumier als voorzitter. Marco, voorzitter sinds 2022 moest helaas door omstandigheden aftreden. Hugo Willeumier was bereid om deze rol over te nemen en Edwin Buisman stelde zich beschikbaar als vice voorzitter. Onder luid applaus als dank voor alles wat Marco heeft gedaan voor de schutterij werd Marco weer gewoon lid, en nam Hugo het stokje over. Tijdens de vergadering werd Mike bakker geïnstalleerd als jongste lid. Na de pauze heeft Meindert Rudolphi een lezing gegeven over de geschiedenis van Mariëndaal.

 • Een gezellige nieuwjaarsreceptie en een “nieuwe” winterkoning?

  Dit jaar werd onze nieuwjaarsreceptie gehouden in de catacomben van de ASV de Roos. Bij deze gezellige receptie werd ook voor de jaarlijkse winterkoning competitie geschoten, dit keer werd naast met opgelegd geweer ook met pistool geschoten. De winnaar ook dit jaar weer Marco Bakker, met Frans de Graauw en Piet Poot op de tweede en derde plaats.

  Bij de Jeugd was dit jaar Timo van der Broek de beste van de jeugdleden, gevolgd door Jelle Tomassen en Floris Willeumier. Hieronder een aantal foto’s van de gezellige bijeenkomst.

 • Wens voor de leden

  Waarde Leden van de Schutterij van de Clingelbeeck, Het bestuur wenst U fijne feestdagen en een voorspoedig nieuwjaar! Tot ziens op de nieuwjaarsreceptie 14 januari om 14:00 bij ASV de Roos

 • Treurig nieuws, overlijden Peter van Emst

  Met verdriet hebben wij van Benny Bourgonje, Oldeman schrijver St. Maartensgilde Epe, bericht ontvangen dat Peter van Emst afgelopen zaterdag rond 10.00 uur is overleden.

  Ook voor onze Schutterij is Peter van Emst een goede vriend. Steevast ondersteunde hij, samen met andere leden van het St. Maartensgilde, het kruisboogschieten tijdens ons Schuttersfeest.

  Omdat de familie aangeeft het afscheid te willen voltrekken in besloten kring samen met de Gildebroeders van het St. Maartensgilde zal het bestuur, namens alle leden van de Schutterij, een rouwkaart sturen.

  Het staat u natuurlijk echter helemaal vrij om zelf donderdagavond het condoleanceregister te tekenen in Epe, indien u dat wenst. Zie hiervoor bijgevoegde rouwadvertentie over het overlijden van Peter.

  Met treurige Schuttersgroet,

  Namens het bestuur,

  Marco Bakker voorzitter

 • Een vochtig uitje: kleiduivenschieten

  Op een ietwat druilerige zaterdagmiddag zijn 14 schutters in de regen afgereisd naar Ruurlo voor een vermakelijk uitje om te gaan kleiduivenschieten. Één was de overwinnaar met 16 treffers. Joop onze terracotta koning van 2023!

 • De schutterij gaat Kleiduivenschieten

  Waarde leden,

  Het bestuur van schutterij heeft een leuke najaarsactiviteit bedacht om samen met onze leden, jeugdleden en introducees te gaan doen. We gaan kleiduivenschieten!

  Wij nodigen alle leden, introducees en kinderen die groot genoeg zijn (vanaf 12 á 13 jaar, afhankelijk van het postuur) uit om deel te nemen aan deze enerverende activiteit.

  Deze staat gepland op:

  Wanneer: Zaterdag 4 november om 13:00

  Waar: Kleiduivenschietbaan ‘t Ruurlose Broek, aan de Groenloseweg 57 in Ruurlo

  Er is een mogelijkheid tot carpoolen, om 12.00 verzamelen we bij de parkeerplaats van het Oolgaardthuis.

  Bij aankomst krijgen we een geweer aangemeten en de nodige attributen om met dit geweer te schieten, daarna gaan we naar de schietbaan. Wij schieten op deze dag met geweer op 25 kleiduiven van 5 verschillende types. Dit alles onder begeleiding van een instructeur. Afhankelijk van de groepsgrootte zijn we zo’n anderhalf tot twee uur buiten.

  Wij hopen op een grote opkomst bij dit evenement de kosten zijn €30.00 voor leden en hun kinderen, €35,00 voor introducees

  Meldt u vóór 27 oktober aan via bestuur@clingelbeeck.nl

  Met vriendelijke groet,

  Marco Bakker,

  voorzitter van de Schutterij van de Clingelbeeck.

 • Bericht van de Koning (2023)

  Mijn mijmeringen bij het neerhalen van de papegaai op de laatste zondag van augustus 2023.

  Veel stress en spanning maar uiteindelijk toch de overwinning! Het was zeer verrassend dat ik koning zou worden en Marja koningin!

  Koning Gerard en zijn gemalin Marja

  Schieten heeft altijd wel mijn belangstelling gehad: Als puber kreeg ik al een windbuks van mijn vader en met vrienden en mijn broer schoot ik vaak op een roos. Er is zeker een traditie van jagen, schieten en vissen in de familie. Mijn vader won eens vóór de oorlog twee Goudse vazen. Een oom won vaak schietwedstrijden voordat hij naar Indië vertrok .

  Zo onverwacht Koning worden is toch veel leuker dan ik verwacht had. Door de verrassing moet je wel even omschakelen en een snelle schakelaar ben ik niet altijd. Ik had niet verwacht dat Marja zo maar helemaal mee zou doen en ook van het vendelzwaaien zou genieten. De verplichtingen van de koning vallen erg mee en zijn vaak juist heel aardig.

  Het meemaken van de Airborne herdenking bij ons in de wijk was een mooie belevenis.

  Volgend jaar schiet ik weer gezellig mee !

  Gerard Hoogland , Schutterskoning

 • Op bezoek bij het St. Maartensgilde in Epe

  Donderdagavond 21 september is een kleine delegatie van het bestuur afgereisd naar Epe alwaar zij het Koningschieten van het St. Maartensgilde hebben bijgewoond. Zelfs op zijn 86-jarige leeftijd wist Jo van der Sloot de papagaay nog te bedwingen. Onze voorzitter, tweevoudig koning en meervoudig winterkoning was het schieten gelukkig ook nog niet verleerd. Hij keerde terug met de kop van de papagaay en wist zo de eer van onze Schutterij hoog te houden.

 • Airborne herdenking Arnhem-West

  Onze Schutterskoning Gerard Hoogland heeft samen met bestuursvoorzitter Marco Bakker een krans gelegd bij de herdenking van de gevallenen tijdens operatie “Market Garden” in Arnhem-West. Bij deze herdenking op het plein aan de Nassaustraat in Lombok waren ook de zoon en kleinzoon van generaal Urquhart aanwezig. Onder grote publieke belangstelling zijn een aantal sprekers ingegaan op het niet vanzelfsprekend zijn van vrijheid, ook was er een ooggetuigenverslag van de gewelddadigheden die zich in onze stad hebben plaatsgevonden.

  De schutterij heeft zijn bijdrage gegeven aan deze indrukwekkende herdenking mede door het plaatsen van een super mooi bloemstuk gesponsord door “de bloemenwinkel” uit Klarendal. (https://debloemenwinkelarnhem.nl/)

  Foto’s gemaakt door Peter Jetten, Edwin Buisman en Tineke van ’t Hof van KOVOM (www.kovom.nl)