Treurig nieuws, overlijden Peter van Emst

Met verdriet hebben wij van Benny Bourgonje, Oldeman schrijver St. Maartensgilde Epe, bericht ontvangen dat Peter van Emst afgelopen zaterdag rond 10.00 uur is overleden.

Ook voor onze Schutterij is Peter van Emst een goede vriend. Steevast ondersteunde hij, samen met andere leden van het St. Maartensgilde, het kruisboogschieten tijdens ons Schuttersfeest.

Omdat de familie aangeeft het afscheid te willen voltrekken in besloten kring samen met de Gildebroeders van het St. Maartensgilde zal het bestuur, namens alle leden van de Schutterij, een rouwkaart sturen.

Het staat u natuurlijk echter helemaal vrij om zelf donderdagavond het condoleanceregister te tekenen in Epe, indien u dat wenst. Zie hiervoor bijgevoegde rouwadvertentie over het overlijden van Peter.

Met treurige Schuttersgroet,

Namens het bestuur,

Marco Bakker voorzitter

Onderstaand het bericht van Benny:

“Helaas moeten wij jullie informeren over het overlijden van Peter van Emst, onze schietmeester, ex Koning en Keizer (zie foto als bijlage)

Afgelopen augustus was hij nog bij jullie schuttersfeest en ook was hij nog bij ons eigen Koningsschieten de 3e donderdag in september (daar is ook deze foto gemaakt).

De week erna is hij met hoofdpijn klachten naar het ziekenhuis gegaan. Het bleek een agressie niet operabele hersentumor te zijn.

Drie weken geleden is hij naar het hospice in Epe gegaan waar wij hem iedere avond met twee gildebroeders hebben bezocht. Snel werd zijn situatie minder. Gisterochtend is hij om 10.00 uur gestorven.

Vrijdag zal zijn uitvaart zijn en waarschijnlijk donderdagavond de condoleance.

Met een droevige Gildegroet,

Benny Bourgonje

Olderman schrijver St. Maartensgilde Epe.”

Hieronder de rouwadvertentie: