Bericht van de Koning (2023)

Mijn mijmeringen bij het neerhalen van de papegaai op de laatste zondag van augustus 2023.

Veel stress en spanning maar uiteindelijk toch de overwinning! Het was zeer verrassend dat ik koning zou worden en Marja koningin!

Koning Gerard en zijn gemalin Marja

Schieten heeft altijd wel mijn belangstelling gehad: Als puber kreeg ik al een windbuks van mijn vader en met vrienden en mijn broer schoot ik vaak op een roos. Er is zeker een traditie van jagen, schieten en vissen in de familie. Mijn vader won eens vóór de oorlog twee Goudse vazen. Een oom won vaak schietwedstrijden voordat hij naar Indië vertrok .

Zo onverwacht Koning worden is toch veel leuker dan ik verwacht had. Door de verrassing moet je wel even omschakelen en een snelle schakelaar ben ik niet altijd. Ik had niet verwacht dat Marja zo maar helemaal mee zou doen en ook van het vendelzwaaien zou genieten. De verplichtingen van de koning vallen erg mee en zijn vaak juist heel aardig.

Het meemaken van de Airborne herdenking bij ons in de wijk was een mooie belevenis.

Volgend jaar schiet ik weer gezellig mee !

Gerard Hoogland , Schutterskoning