Gefeliciteerd! De Schutterij heeft er 12 nieuwe leden bij!

Op maandag 27 maart 2023 heeft de Schutterij haar 31ste Algemene ledenvergadering gehouden in het Oolgaardthuis. Ondanks een lage opkomst is het toch een hele gezellige avond geworden waarbij Sascha heeft verteld en laten zien wat wij afgelopen jaar allemaal gedaan hebben, Ivo van der Zouwen decharge heeft verleend aan de penningmeester, het plan voor aankomend jaar goedgekeurd is, de contributie nog steeds 30 euro per lid per jaar is en heeft Edwin ons geïnformeerd over de aanstaande vernieuwing van de website. Het hoogtepunt was wel de toetreding van 12 nieuwe leden tegelijk, een gebeurtenis die niet vaak in de geschiedenis van de Schutterij is voorgekomen. Nadat Maarten, Niels en Arjan de spits afbeten met een korte voorstelronde, werden zij als volwaardige leden van de Schutterij ontvangen. Bij afwezigheid volgden ook toen Jonne, Anneriek, Ype, Nicolette, Bart, Annette, Hans, Niels, Sterre en Frank. Hierdoor heeft de Schutterij momenteel weer 72 leden.

Na de pauze nam Bart Steenkamer ons mee naar september 1944 en vertelde hij, ondersteund door vele foto’s, wat er in en om onze buurt tijdens Operation Market Garden gebeurd is. Halverwege mei zullen wij een buurtwandeling organiseren om het verhaal en de foto’s te koppelen aan wat wij nu zien. Hiervan wordt u natuurlijk van te voren over geïnformeerd zodra het aanstaande is.

Na de presentatie van Bart hebben wij met z’n allen nog even gezellige nagetafeld en de boel opgeruimd. Nog heel even en dan zien wij elkaar weer in mei tijdens de buurtrondgang. Tot dan!

Marco Bakker

Voorzitter