Schutterij van de Clingelbeeck

Eindelijk was het dan weer zover. Na drie jaar plannen en uitstellen konden wij eindelijk ons jaarlijkse Schuttersfeest weer ten uitvoering brengen! En wat was het een leuke dag!

Traditioneel begonnen wij het feest met het ophalen van de koning. Dit keer niet met de open koets maar met een cabrio. Na onze optocht door de buurt, wederom ondersteund door de kleurrijke Oosterbeekse Airborne Malletband, werd door de nieuwe voorzitter een moment stilte gehouden voor de leden die ons ontvallen zijn.

Na een korte doopceellichting werd onze oude voorzitter Meindert Rudolphi plechtig bedankt voor zijn tomeloze inzet gedurende de afgelopen negen jaar en kreeg hij, uit handen van Marco Bakker, het erevoorzitterschild omgehangen.

Hierna was het de beurt aan het Sint Maartens Gilde en het Sint Georgius Gilde om onze schietkwaliteiten te testen. Als bijzonderheid mochten dit jaar ook niet-leden hun schietkwaliteiten tonen. Dit leverde toch al snel een 15 extra personen op die meedongen met het prijsschieten.

Mede door het mooie weer met een aangename temperatuur van zo’n 23 graden werd het een drukke boel. Veel kinderen waren in de weer met de oud-Hollandse spelen of vermaakten zich op het grote springkussen. Achter de BBQ werd Jeroen vaak geholpen door Kaylee die als een soort vliegende keep ook nog eens Anneloes bij de bar bijsprong als het daar druk werd. Daarnaast werden er ook nog heerlijke pannenkoeken gebakken door Anoushka die eigenlijk bedoeld waren voor de kinderen maar ook bij de ouders gretig aftrek vonden.

Nadat de prijsschietwinnaars bekend waren barste het gevecht om het koningschap los. Na drie jaar Edwin Buisman als koning van de Schutterij van de Clingelbeeck te hebben gehad waren de schutters erg gedreven om de nieuwe koning te worden. Nadat er al enkele stukken hout van de Papagaai geschoten waren werd dan eindelijk de nieuwe koning bekend. Na 218 schoten wist Hugo Willeumier den Papagaai te bedwingen.

De blije nieuwe koning J

Na een kort intermezzo gingen wij over naar de prijsuitreikingen van de loterij, het kruisboogschieten, het prijsschieten en natuurlijk ook de kroning van de nieuwe koning met de oude koningsketting die hiervoor speciaal uit het Gemeente Museum gehaald was.

Einduitslag kruisboogschieten:

1ste plaats: Marco Bakker

2de plaats: Ronald van der Meer

3de plaats:  Ivo van der Zouwen

Prijsschieten:

Kop: Karin Bussink

Linker vleugel: Karin Bussink

Rechter vleugel: Henk Willemsen

Staart: Fred Geevers

De oude koning die de prijzen uitdeelt.

Aangezien de nieuwe koning graag ook nog zijn belevenissen met u wil delen zal ik het hierbij voor nu maar even bij laten. Wat ik nog wel wil zeggen is dat wij als bestuur hebben genoten om dit voor u te kunnen organiseren maar dat wij echt ook van u afhankelijk zijn om dit voor u te kunnen organiseren.

Dus blijf uzelf ondersteunen door lidmaatschap en overige hand- en spandiensten dan maken wij er volgend jaar weer een gezellig feest van.

Met hartelijke schuttersgroet,

Marco Bakker

voorzitter

 

Algemene Ledenvergadering
ma 27 mrt, 19:30 uur

16.jpg