Het was weer zover. Het jaarlijkse kleiduivenschieten vond dit jaar plaats bij de KSV Baerlebosch te Didam. Een half uurtje rijden vanaf ons vertrekpunt bij het Electrum, al is daar momenteel weinig van over. Ondanks dat het ook dit jaar weer wat laat in het jaar was gepland waren de weergoden ons zeer gunstig gezind. Het was een stralende zonnige dag, dus beter konden we het niet treffen. Het enige minpunt was dat Marco Bakker aan wie vorige jaar de overwinning was toebedeeld door ziekte op het laatste moment niet mee kwam en verstek moest laten gaan en zo zijn titel van vorig jaar niet kon verdedigen.

Na het invullen van de namen op de lijsten de gehoorbescherming op en door de tunnel de baan op.

klei 5aklei 2a

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kon je vorig jaar nog met 15 geschoten duiven winnaar worden, dit jaar zou dit anders blijken te zijn.

Er waren dit jaar 11 deelnemers, welke verdeeld werden in 2 groepen met elk een eigen instructeur, te weten Rien en Anton. Na de benodigde instructies konden de 25 patronen op de doelen worden afgeschoten. 5 stuks op de inkomers, 5 stuks op de afgaanders, 5 stuks op de dwarse en dan ja als laatste de “rabbits”, het schoteltje dat met grote snelheid over de grond huppelt en dat je voor moet blijven met schieten. Maar dat voorblijven is sterk afhankelijk van de snelheid van de schutter.

Dat “voorschot”blijft toch raar, want ja je haalt de trekker over ruim voor je doel, omdat de hagel er ook tijd voor nodig heeft om het doel te raken en richt je op de rabbit dan ben je te laat en schiet je er achterlangs.

Van de twee gevormde groepen bleek de groep met Rien als instructeur wel heel snel het parcours te hebben afgelegd. Zij waren al klaar toen de andere groep nog 3 disciplines moest afwerken.

Of dit ook een voordeel had voor het behalen van de uiteindelijke winst bleek later toch van niet. De in onze ogen wat langzamere groep (meer schutters in de groep) bleek uiteindelijk de winnaar te leveren. De winnaar met 20 geraakte duiven blijkt niet alleen verstand te hebben van kazen maar dus ook een goede schutter te zijn, of zou hij soms stiekem geoefend hebben met het schieten van de gaten in de kazen?
klei 1aklei 4a

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


En waren dus vorig jaar nog 15 duiven voldoende, dit jaar moesten er 20 geschoten worden om als eerste te eindigen. En met 20 kleiduiven voldoe je tevens aan één van de vereisten als je op zou gaan voor een jachtvergunning. Dus Ivo van harte gefeliciteerd met deze overwinning.

 Dick van Barneveld

Geen evenementen
06.jpg