Het was weer zover. Het jaarlijkse kleiduivenschieten vond dit jaar plaats bij de KSV Baerlebosch te Didam. Een half uurtje rijden vanaf ons vertrekpunt bij het Electrum, al is daar momenteel weinig van over. Ondanks dat het ook dit jaar weer wat laat in het jaar was gepland waren de weergoden ons zeer gunstig gezind. Het was een stralende zonnige dag, dus beter konden we het niet treffen. Het enige minpunt was dat Marco Bakker aan wie vorige jaar de overwinning was toebedeeld door ziekte op het laatste moment niet mee kwam en verstek moest laten gaan en zo zijn titel van vorig jaar niet kon verdedigen.

Na het invullen van de namen op de lijsten de gehoorbescherming op en door de tunnel de baan op.

klei 5aklei 2a

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kon je vorig jaar nog met 15 geschoten duiven winnaar worden, dit jaar zou dit anders blijken te zijn.

Er waren dit jaar 11 deelnemers, welke verdeeld werden in 2 groepen met elk een eigen instructeur, te weten Rien en Anton. Na de benodigde instructies konden de 25 patronen op de doelen worden afgeschoten. 5 stuks op de inkomers, 5 stuks op de afgaanders, 5 stuks op de dwarse en dan ja als laatste de “rabbits”, het schoteltje dat met grote snelheid over de grond huppelt en dat je voor moet blijven met schieten. Maar dat voorblijven is sterk afhankelijk van de snelheid van de schutter.

Dat “voorschot”blijft toch raar, want ja je haalt de trekker over ruim voor je doel, omdat de hagel er ook tijd voor nodig heeft om het doel te raken en richt je op de rabbit dan ben je te laat en schiet je er achterlangs.

Van de twee gevormde groepen bleek de groep met Rien als instructeur wel heel snel het parcours te hebben afgelegd. Zij waren al klaar toen de andere groep nog 3 disciplines moest afwerken.

Of dit ook een voordeel had voor het behalen van de uiteindelijke winst bleek later toch van niet. De in onze ogen wat langzamere groep (meer schutters in de groep) bleek uiteindelijk de winnaar te leveren. De winnaar met 20 geraakte duiven blijkt niet alleen verstand te hebben van kazen maar dus ook een goede schutter te zijn, of zou hij soms stiekem geoefend hebben met het schieten van de gaten in de kazen?
klei 1aklei 4a

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


En waren dus vorig jaar nog 15 duiven voldoende, dit jaar moesten er 20 geschoten worden om als eerste te eindigen. En met 20 kleiduiven voldoe je tevens aan één van de vereisten als je op zou gaan voor een jachtvergunning. Dus Ivo van harte gefeliciteerd met deze overwinning.

 Dick van Barneveld

Op zondag 26 aug vond in de wijk Hoogstede-Klingelbeek weer het traditionele schuttersfeest plaats. Een feest waar de buurt voor uit loopt.
Schutterskoning Reina van Barneveld werd met paardenkoets van huis opgehaald voor de rijtoer door de buurt.
Het historische schieten op de houten papegaai werd ingeluid met de in gebruik neming van twee nieuwe vlaggenmasten, gesponsord door de Poorters van Arnhem.

De kop van de papegaai werd neergehaald door René Bussink met het negende schot. Na 46 schoten viel de linker vleugel door het schot van Gerard Hoogland en na 75 schoten viel de linker vleugel, weer door een schot van Gerard Hoogland.
Na een kleine pauze begon het echte Koningschieten: het neerhalen van de romp.
Na 222 schoten was het zover. Anita de Graauw was net als in 2016 de gelukkige. Zij moet over een zeer goed richtingsgevoel beschikken want tot haar eigen verrassing had het overhalen van de trekker een enorm gevolg: De romp viel, gejuich en applaus vulden de atmosfeer, leve de nieuwe koning.

Oude koning Reina van Barneveld diende de schuttersmaaltijd op, de Reflexion Band zorgde voor warme muzikale omlijsting en zo kwam het Koningschieten van 2018 tot zijn eind.

IMG 0226IMG 0227

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Voor foto's van de dag als geheel: klik hier.

Alvast enkele foto's van de high tea in de wijngaard.

2018hightea1a2018hightea2a 2018hightea3a2018hightea4a

Het waren adrenaline producerende dagen zo vlak voor 27 mei 2018, de dag van het klootschieten.
Zou het niet gaan regenen, zou de lunch- en koffietafel beschikbaar zijn, maar bovenal zouden er genoeg deelnemers zijn?. Kortom allemaal vragen, die ons bezig hielden.
Gelukkig werd het minimaal aantal deelnemers met de hakken over de sloot gehaald, ondanks een afzegster op het allerlaatste moment. Maar goed met 14 deelnemers, aangevuld met de achtjarige Kensy moest het lukken.

2018 Klootschieten 12018 Klootschieten 2

Algemene Ledenvergadering
ma 27 mrt, 19:30 uur

02.jpg