Als afronding van de bouwwerkzaamheden van de inbreiding van de nieuwbouw in Hoogstede Klingelbeek is het buurthuisje, een steunpunt voor de schutterij van de Clingelbeeck,  én de buurtvereniging gebouwd.

Er is behoorlijk wat water door de Rijn gestroomd, maar uiteindelijk is het resultaat prima! Het buurthuisje bestaat uit een keukentje, wc’s en een opslag voor de materialen van de buurtvereniging en de Schutterij van de Clingelbeeck. Het buurthuisje, genoemd naar de vorm en de locatie en met een formaat van 30 m2 niet echt groot dient met name voor ondersteuning van buurtactiviteiten.

Het huisje was al officieus in gebruik genomen bij het Koningsschieten van de Schutterij van de Clingelbeeck, maar is officieel geopend op 14 oktober tijdens Schwein am Rhein.

Wethouder Ine van Burgstede verzorgde de officiële opening samen met Wim Farla (voorzitter van de buurtvereniging) en Meindert Rudolphi (voorzitter van de Schutterij van de Clingelbeeck) en een aantal buurtgenoten. Daarna was het tijd voor gezelligheid. Er was speciaal bier van het roze varkente aanwezig en natuurlijk biologische broodjes met Worst en Zuurkool!

Het buurthuisje gaat in de toekomst dienen als ondersteuning van buurt activiteiten en voor de Schutterij van de Clingelbeeck, en belooft een prima aanvulling te zijn voor de buurt!

Geen evenementen
12.jpg