De jongeren komen er aan

De kolf tegen de schouder, ja ook de wang ertegen aan. Want als de wang loslaat ben je de richting kwijt. Voeten stevig op de grond, het gaat om de houding. En iets voor de kleiduif schieten. Die duif haalt de kogels wel in legt de instructeur ons uit.

Maar theorie is nog wat anders dan praktijk merkt Fred, de kampioen van vorig jaar die de schietserie opent met 5 missers. Daar staan ze, schutters van de Clingelbeeck in twee groepen van tien. Een flinke dubbele krentenwegge in de maag. Klaar voor de battle. Wie gaat Gert en Fred opvolgen? Ze weten nu het verschil tussen inkomers en afgaanders. Dwars en laag is toch nog wat anders dan dwars en hoog. En dan die rabbits vlak over de grond. Probeer ze maar te raken.

kleiduif 01  kleiduif 02  Kleiduif 04

Kleiduif 03  Kleiduif 05  IMG 5389 1

Ja, dit is heel wat anders dan schieten op de papegaai of op de roos. De oproep van Frans de Graauw voor een wat spectaculairdere activiteit in de ledenvergadering van 4 jaar geleden begint steeds meer schutters aan te spreken. De eerste keer, drie jaar geleden voelden 10 schutters zich geroepen, gevolgd door 15 het jaar daarop. En nu staan we hier met 20 schutters. En na iedere schietserie neemt het enthousiasme toe. Ja, dit is toch wel erg leuk, vooral na een voltreffer.

Tijdens de prijsuitreiking blijkt dat de jongeren erg bedreven zijn om die kleiduif in volle vlucht te raken. Frans de Graauw bezet met 16 treffers de derde plaats. Gevolgd door de jongste schutter Juriaan van Aerssen die het zilver voor zich opeist met 17 treffers. En dan wordt de eerste plaats toch nog weggekaapt door een 60plusser, schrijver dezes.

Maar de toon is gezet. Eigenlijk al in augustus door onze jonge en charmante koning Anita, die de medailles om de trotste nekken hangt.

Meindert Rudolphi

 

Hierbij de Ranglijst met de totaal verzamelde geschoten treffers over 25 schietbeurten in de verschillende discipline's, zoals rabbits, afgaanders, inkomers hoog en laag en doublets bij het kleiduiven schieten op zaterdag 22 november 2016 in Rietmolen.

De medailles werden uitgereikt door de huidige schutterskoning 2016 van de Schutterij van de Clingelbeeck: Anita de Graauw

no. 1. Meindert Rudolphi 18 treffers Gouden medaillewinnaar
no. 2. Juriaan van Aerssen 17 treffers Zilveren medaillewinnaar
no. 3. Frans de Graauw 16 treffers Bronzen medaillewinnaar
no. 4. Eus Böcker 15 treffers  
no. 5. Marco Bakker 15 treffers  
no. 6. Gert van Maanen 15 treffers  
no. 7. A. van Aerssen 12 treffers  
no. 8. Jeroen Verheul 12 treffers  
no. 9. G. van Aerssen 12 treffers  
no.10. Rob Peters  11 treffers  
no.11. Antoon Koenders  9 treffers  
no.12. Fred Geevers  8 treffers  
no.13. Dick v. Barneveld  8 treffers  
no.14.  Joop v. Muilekom  8 treffers   
no.15. Anita de Graauw  8 treffers  
no.16.   Gerard Haantjes  8 treffers  
no.17. Jos Schoenmaekers  7 treffers  
no.18. F.G.M. de Graauw  4 treffers  
no.19. Rinus Jansen  3 treffers  

Jos Goosens heeft niet geschoten.

In de ranglijst is bij een gelijk aantal treffers de volgorde willekeurig.

Opgetekend door Dick van Barneveld       

Geen evenementen
05.jpg