Kleiduifschieten op 10 oktober 2015.

’s Morgens in bed vroeg ik mij al af aan welke voorwaarden ik moest voldoen om kleiduifkoning te worden.
Dat waren er volgens mij drie:
 - Er moesten niet te veel schutters meedoen,
-  zij moesten ook minder goed kunnen schieten en
- ik moest voldoende tijd krijgen om mij voor te bereiden op het kleiduifschieten zelf.

Met deze gedachten toog ik om 13.00 uur naar het verzamelpunt bij het Elektrum.

 

 Ik rook mijn kans, want er waren maar 8 schutters op komen dagen, maar toen ik merkte wie dat waren zonk mij de moed in de schoenen.
Behalve onze huidige schutterskoning Jan Wage waren er ook nog eens 5 ex-koningen.
Het achttal werd gecompleteerd door de beloftenschutter Jurriaan van Aerssen en zijn getalenteerde moeder Annerike.
Dus moest ik mijn kansen in de derde voorwaarde zoeken, namelijk de voorbereiding. Ik besloot niet zelf te rijden, maar bij Guus van Aerssen in de auto te stappen, zodat ik mijn concentratie maximaal kon ontwikkelen tijdens de reis naar Aalten van toch wel een uur. Na aankomst aldaar en na de koffie en uitleg van kleiduifleider Gert van Maanen togen we naar de schietbaan.
Ik zorgde natuurlijk, dat ik niet als eerste schoot en zodoende extra tijd kreeg om de gebruikelijke kat uit de boom te kijken.
voorbereiding  de kunst afkijken
 En toen begon het!
De eerste zes inkomende kleiduiven waren allen raak, met de zes afgaande kleiduiven had ik meer moeite, maar toch waren er vier van de zes raak.
Bij de combinatie van afgaande en opkomende duiven (doubletten) was het behelpen, ik scoorde slechts 60%. Tot slot de hazenloop; de eerste vijf waren raak, maar de laatste koos het hazenpad, zodat ik met een totaal van 17 treffers de beste schutter ben geworden en mij kleiduifkoning 2015 mocht noemen.
Het was volbracht!!!!!!

Joop van Muilekom werd tweede en Annerike van Aerssen was een goede derde.
Job Bongers eindigde helaas in de middenmoot.
In bijzijn van onze supporters Truus Bongers, Wil Wage, René Bussink en Kensi Bussink werden de drie besten gehuldigd en gedecoreerd met een echte medaille aan een rood-wit-blauw lint.
de winnaarsWe namen voldaan afscheid van de kleiduivenschietbaan “Het Goor” in Aalten, maar de vraag of deze activiteit nu kleiduifschieten of kleiduivenschieten heet, bleef onbeantwoord.
Is het een idee om volgend jaar maar eens een bok te schieten?

Fred Geevers

Geen evenementen
14.jpg