Naast het afscheid van Truus Bongers tijdens de jaarvergadering op 24 maart werd ook aandacht geschonken aan de jarenlange inzet van Jan en Nel Grevel bij het Koningschieten.

Dit jaar stoppen Jan en Nel met  hun rijdende melkwinkel vanwege nieuwe regelgeving.

En juist deze rijdende koelwagen was een onmisbaar attribuut tijdens de zomerse schuttersfestijnen. De dranken werden erin gekoeld en de onverkochte voorraad werd niet in rekening gebracht. Naast deze koeling zag je Jan en Nel ieder jaar ook op het warmste plekje op het schuttersveld staan: achter de barbecue, om al die hongerige magen van een heerlijke hamburger, sateetje of ander lekkers te voorzien.

Jan Grevel

 JanGrevel01  JanGrevel02

Niets vermoedend waren Jan en Nel op de jaarvergadering uitgenodigd om bij het bestuursafscheid van hun vriendin en verbindende schakel tussen de schutterij en hun melkbedrijf aanwezig te zijn. Na de pauze werden Jan en Nel door Fred Geevers en Guus van Aerssen  naar voren geroepen.

Er volgde een boeiende bloemlezing, ondersteund door geprojecteerde foto’s van al die jaren belangeloze inzet voor de schutterij.

Wie denkt dat hiermee de relatie van Jan en Nel met de schutterij verbroken wordt heeft het mis want vanuit de rol sponsor in natura wordt Jan donateur van de nog enige echte Arnhemse schutterij.

Geen evenementen
16.jpg