Nieuwjaarsreceptie / schieten op het Winterkoninkje op 11 jan in Kasteel Rosendael.
Aanvang: 14.00 uur. Met rondleiding in het kasteel.
Adres: Rosendael 1, Rozendaal

Geachte schutters, schutsters, donateurs en sponsors,

2015 wordt een bijzonder jaar. In dit jaar is het 25 jaar geleden dat de slapende schutterij weer tot leven werd gewekt. Het wordt een jaar met bijzondere activiteiten en andere gewoontes.
Voor onze nieuwjaarsreceptie zijn wij uitgenodigd door onze bevriende Schutters uit Rozendaal. In het kasteel hebben zij hun eigen schietbaan. Een mooie ruimte met bar.
Halverwege de middag worden wij door een gids rondgeleid in het mooie kasteel. Wij krijgen dan een inkijkje in de leefwijze van de adel in de tijd waarin onze schutterij het meest actief was.

Wij nodigen u allen uit om voor deze de nieuwjaarsreceptie en het schieten op het Winterkoninkje op Zondag 11 januari 2015, aanvang om 14.00 uur.

Carpoolen:
Vanwege de afstand stellen wij voor om te carpoolen.
Verzamelen op het parkeerterrein van Electrum om 13.30 u.

onderscheidingIn 1644 bestond Oosterbeek vooral uit een plukje huizen rond de Benedendorpseweg . Deze weg ging aan Arnhemse zijde naadloos over in de Clingelbeeckscheweg. Al sinds die tijd bestaat de schutterij.

Schutters houden wel van een feestje, net als carnavallisten. Volgend jaar viert de schutterij dat ze, na een inactieve periode, weer 25 jaar bestaan.
Solidariteit en sociale vaardigheden zijn beide verenigingen niet vreemd. Van de Dwarsliggers ontvingen zij de Verenigingsonderscheiding.

Het winterkoninkje en het koningsschieten zijn de enige twee momenten waar de schutters hun passie kunnen tonen. Onder een aantal van hen kriebelde het en het idee ontstond om een keer met liefhebbers te gaan kleiduivenschieten. Ex-Koning Marco Bakker organiseerde op zaterdag 15 augustus een bezoek aan de Jacht- en Schietsportschool De But in Groesbeek.
Kleiduiven schietenTien Clingelbeeckse schutters gingen de onderlinge competitie aan. Het willen winnen stond op ieders gezicht te lezen. Voorzitter Meindert schoot in de eerste ronde als 2e schutter 4 van de vijf “duiven”.

Oef, dat werd lastig temeer daar vlak voor mij Job Bongers alle 5 duiven raak schoot. Extra concentratie maakte dat ook ik 5 duiven kon laten bijschrijven. De Dennenbossen geurden inmiddels naar kruitdampen.

De schutterij van de Clingelbeeck heeft een nieuwe Koning!

Alhoewel het er eerst op leek dat Koning Marco zijn titel zou prolongeren, heeft ons nieuwe bestuurslid Joop van Muilekom met een fenomenaal precisieschot een eind gemaakt aan zijn koningschap.
joopmarco2014

De foto laat de oude en nieuwe Koning met hun respectievelijke koninginnen.

De uitslag van het prijsschieten en het Koningschieten is als volgt:

Prijsschieten

  1. Gerard Hoogland,         de Kop,                 na 5 schoten
  2. Karin Bussink-Bongers, de Linker-vleugel,   na 42 schoten
  3. Henk Willemsen,          de Rechter-vleugel, na 86 schoten


Koningschieten
Joop van Muilekom is Koning na 140 schoten.

Aantal deelnemers aan het prijsschieten 33 leden en aan het Koningschieten 22 leden

Algemene Ledenvergadering
ma 27 mrt, 19:30 uur

06.jpg