WinterkoningHet Bestuur van de Schutterij nodigt schutters, donateurs en sponsors uit om tijdens de nieuwjaarsreceptie op Zondag 19 januari 2014, aanvang 14 uur, deel te nemen aan het schieten om het "Winterkoninkje" bij schietvereniging "De Roos".
Aan het best schietende lid van de Schutterij van de Clingelbeeck zal de trofee van het Winterkoninkje worden uitgereikt.
Per post heeft u allen een uitnodiging ontvangen met het verzoek om u voor 17 januari 2014 zich op te geven indien u naar de receptie komt.

KoningskettingJan Wage wist mij te vertellen dat de Koningsketting van de schutterij van de Clingelbeeck opgenomen was in de collectie van het Erfgoedcentrum in de kelder van Rozet (Kortestraat 16, Arnhem). Meteen op zoektocht!

De collectie laat van alles zien, o.a. schilderijen en zilverwerk. Wees niet bevreesd, trek de tweede lade onder het zilverwerk open en dan komt de oude koningsketting met het eerste koningsschildje uit 1668 te voorschijn.

Het Erfgoedcentrum vertelt u het verhaal van Arnhem en omgeving in een permanente presentatie met behulp van objecten en multimediale presentaties. Het Erfgoedcentrum is een samenwerking tussen het Historisch Museum Arnhem en de Gelderland Bibliotheek.

 

 

Toespraak burgemeesterDe kersverse burgemeester Herman Kaiser verraste de buurt Hoogstede-Klingelbeek met bezoek. Aanleiding was de uitreiking van de Arnhemse onderscheiding het Arnhems Meisje aan Fred Geevers, oud voorzitter van de Schutterij van de Clingelbeeck.

 

 

Waarde schutters en buurtgenoten. Na een jaar van voorbereiding en bestuurswisselingen was het dan weer zover. De schuttersdag van de Schutterij van de Clingelbeeck 2013. Een nieuwe locatie, een verrassingsbezoek van de nieuwe burgemeester van Arnhem en de uitreiking van het “Arnhems meisje” aan onze oud voorzitter Fred Geevers door de burgemeester. Natuurlijk moest dit alles door het bestuur in stilte voorbereid worden want je zou niet willen dat Fred hier lucht van zou krijgen. Door dit alles denk je dan haast niet aan het schieten op den Papagaai want dit alles is al een hele eer op zich.

Algemene Ledenvergadering
ma 27 mrt, 19:30 uur

03.jpg