Schutterij van de Clingelbeeck

Op zondag 6 september zijn we ‘coronaproef’ met een groep van +/- 15 mensen om 14.00u op de fiets gestapt.
Het was spannend tot op de ochtend zelf, maar de weergoden waren ons deze dag goed gezind en we hebben het de hele dag droog gehouden met zelfs een mager zonnetje.

Bij de aankomst bij het Castellum worden we ontvangen door Wim Schennink, van de werkgroep Archeologie, die ons meeneemt in onze Romeinse geschiedenis. Hij vertelt ons wat er zich heeft afgespeeld langs de Rijn, welke gebouwen er gestaan hebben en met welk doel.

Fietstocht Romeinen 1a

Een heel interessant verhaal!

Vervolgens stappen we weer op de fiets en gaan richting de volkstuin van Elderveld. Na het prachtige verhaal van Wim Schennink komen we helemaal in de sfeer in deze mooie tuin. Deze is namelijk helemaal ingericht met Romeinse groenten en gewassen. Ook hier krijgen we een rondleiding met een uitgebreide uitleg over wat er groeit en waar de Romeinen het vroeger voor gebruikten.

fietstocht Romeinen 3a

fietstocht Romeinen 2a

Na deze tweede rondleiding staan er allerlei eigen baksels op de picknicktafels klaar, met zelfs een aantal typisch Romeinse gerechtjes… We genieten onder het genot van een drankje volop van al het lekkers dat er is klaargemaakt.

fietstocht Romeinen 6afietstocht Romeinen 4a

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Na deze zeer fijne picknick stappen we op de fiets om de dag af te sluiten met een route terug naar huis via het pontje bij Driel.

fietstocht Romeinen 7a

Het was op het eind toch nog even spannend, want we konden nog nét op de laatste minuut mee met het pontje van 18.00u.


We kijken terug op een gezellige middag!

Algemene Ledenvergadering
ma 27 mrt, 19:30 uur

03.jpg