Schutterij van de Clingelbeeck

De nieuwjaarsborrel van de Schutterij werd dit jaar gehouden op zondag 19 januari wederom op de schietbaan bij schietvereniging Vrijheid te Oosterbeek. Deze locatie begint een mooie traditie te worden. In de buurt en op onze oergrond. Hartelijk werden we ontvangen door enkele leden van de schietvereniging achter de bar en op de baan. Onze leden konden onder het genot van een hapje en drankje elkaar het beste voor het nieuwe jaar toewensen. Nogmaals veel dank aan de Vrijheid voor het gebruik van de schietbaan. Nieuw was de sponsoring door Supermarkt Hoogvliet die deze borrel opluisterde met hapjes en drankjes.
Meindert Rudolphi heette iedereen van harte welkom en nodigde de leden uit voor het schiettoernooi om de Winterkoning. De trofee “het Winterkoninkje” die na een zenuwslopende wedstrijd aan het best schietende lid van de Schutterij van de Clingelbeeck uitgereikt zou worden.
De wedstijd werd vooraf gegaan aan de mogelijkheid om vrij te schieten met de geweren van de schietvereniging waarna onder begeleiding van de instructeurs van schietvereniging Vrijheid op de wedstrijd kaarten geschoten moest worden. Eén voor proef en één voor het eggie. Het bleek uiteindelijk ongemeen spannend te worden.

wk2019 1 wk2019 2

De koning van vorig jaar, Sascha Roosen, moest al snel afhaken en toen zelfs bleek dat de immer gedoodverfde winnaar Marco Bakker zijn dag niet had, kwam de titel voor anderen ook binnen bereik.
Naast het schieten voor het “Winterkoninkje” werd er ook weer door de aanwezige jeugd geschoten voor de wisselbeker. Het fanatisme spoot er vanaf. Zorgvuldig werd er aangelegd en onder een toeziend oog van de anderen afgedrukt. Het gevoel van trots en teleurstelling lag dicht bij elkaar.
Na het schieten werden de punten geteld en bij de jeugd mocht als eerste voor de derde plaats Kensi Bussink naar voren komen, als tweede Gijs Buisman en als winnaar werd dit jaar Elke van de Broek gefeliciteerd.
De uitreiking bij de leden was tevens erg spannend. Renee en Frans werden samen als tweede na voren geroepen met een gelijke score en met 1 punt verschil werd aan Hugo Willeumier de trofee uitgereikt.
Dank aan iedereen die deze dag mogelijk gemaakt heeft en we kijken weer uit naar volgend jaar.

 wk2019 3 wk2019 4

 Voor meer foto's: klik hier.

Algemene Ledenvergadering
ma 27 mrt, 19:30 uur

11.jpg