Schutterij van de Clingelbeeck

Gisteren heb ik de eer gewonnen om deze reflectie van het jaarlijkse kleiduifschieten te mogen schrijven. Ik kreeg als tip om even te kijken op onze site naar voorgaande jaren en met de copy-paste zou ik al halverwege zijn. Ik heb wel even teruggekeken en wat me opvalt is dat het altijd een succes is maar dat nooit echt veel mensen meedoen. ‘Wat natuurlijk wel goed is voor mijn kansen ?’. Toch hoop ik wat mensen ervan te overtuigen mee te doen, want dit is gewoon hartstikke leuk.

Alright, to the point. Allereerst kan ik met twee jaar ervaring zeggen dat het altijd super lekker weer is en je kan verwachten in je T-shirt in de zon te genieten van een lekker drankje. Alcoholvrij vooraf aan het schieten. Ik denk dat het een teken van gezelligheid is dat dit bij deze schutterij altijd expliciet vermeld moet worden......

klei2019 8a

klei2019 10a

Voordat ik het over het schieten ga hebben, even over de Kleiduif Schiet Vereniging Ommeren waar we met 11 schutters en enkele kids heen waren gereden. Mocht je nooit bij een schutterij geweest zijn, stel je een driving-range van een golfbaan voor, alleen i.p.v. kleurige geruite broeken is groen op bruin de keuze van de vaste leden. Wat deze locatie bijzonder maakt is de omvang. Er waren maar liefst 100, ja honderd, machines om kleiduiven in verschillende richtingen te werpen. Ik wist zelf niet dat de sport zo groot was. Wij stonden op baan 1, tegen de zon in, wat de uitdaging van de dag was. Dus mochten we hier ooit terugkomen, even een andere baan kiezen voor de variatie ?.

De instructie, hierbij kom je erachter dat je niet alleen betaalt voor het schieten maar ook voor komische vermaak. Het is me inmiddels duidelijk geworden dat de karakteristieke schietinstructeur altijd naast zijn standard arsenaal een munitievoorraad aan tegeltjeshumor heeft. Ik heb er twee te delen:

-        “Je kan dat ook niet doen, maar dan moet ik straks naar binnenrennen, op zoek naar een pincet om 150 balletje uit je wang te halen. 1 voor 1”.

-        “Je moet op het hoogste punt schieten en als je mij heel hard SCHIET hoort zeggen dan weet je dat je te laat bent”

klei2019 2a

klei2019 7a

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dan het schieten, we schoten allen totaal 25 keer, verdeeld over 5 verschillende worpen van de duifwerpmachine. Soms vloog hij over de grond, naar je toe of hoog de lucht in. Om in de top 3 te komen moest je dit jaar zeker 19x raakschieten, dat was het resultaat van Hugo. Met 21 keer raak had Marco zilver en ik (zei de gek) had er 23 raak voor goud.

Bedankt aan het bestuur voor de organisatie en onze schutterij zelf voor het welkomstdrankje.

Ivo van der Zouwen.

 

Koningschieten
zo 28 aug, 13:30 uur

09.jpg